Menneen syksyn satoa

On jo joulu, tai melkein. Syksy on hurahtanut kollegakouluttajana ja omalla koululla opettajana. Kouluttajana olen saanut tavata mahtavia opettajapersoonia, jotka tekevät opetustyötä suurella sydämellä ja intohimolla. Hyvä me! Me opettajat olemme ihan upeita ihmisiä.

Olen kierrellyt keskisen alueen kouluilla ja päässyt mukaan mielenkiintoisiin asioihin. Kanjonin koulussa olin mukana erään alakoulun viidennen luokan opetusryhmän Serlachius-museoiden käynnin valmistelussa. Oppilaat ottivat matkalle mukaan iPodit ja tallensivat kuvaamalla vaikutelmiaan matkalta. Näistä tuotoksista koostetaan mm. joulujuhlaan esitys ja kevätlukukaudella jokaisen oppilaan oma esitys. Homma alkoi yhteisellä suunnittelulla, jossa pohdittiin iPodien käyttöä tässä yhteydessä. Kun tämä oltiin sovittu, niin seuraavaksi pidettiin Pirjon ja Maaritin kanssa yhteinen oppitunti. Allekirjoittanut kertoi kuvaamisesta digilaitteilla ja myös vähän yleisemmin. Pirjo teki samanaikaisesti tiivistelmää taululle ja tämä opetusyhteistyö olikin todella sujuvaa. Kaksi aikuista samaan aikaan dialogissa oppilaiden kanssa ja keskenään. Tunnelma luokassa oli hyvä. Tässä tiivistelmä kuvina, joista näkyy käsitellyt asiat.

Kuva 2

Kuva 1

Mäntän reissun jälkeen menin uudelleen koululle ja käytiin yhdessä läpi tietokoneen ja iPodin liittäminen ja kuvien siirto. Samalla opetimme oppilaille yleisiä tietotekniikan taitoja. Tästä oppilaat sitten jatkavat työstäen ottamiaan kuvia. Palannen vielä tähän projektiin, jos tarvitaan kuvankäsittelyn opetusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *