eMore-arkea

Moro keskiseltä alueelta!

Kollegakouluttajan työssä parasta on monipuolisuus. Olen päässyt vierailemaan eri kouluissa ja tekemään töitä yhdessä uusien kollegojen ja oppilaiden kanssa. Yksikään päivä ei ole samanlainen. Ja jotta voimme auttaa muita, on oma kouluttautuminen myös noussut tärkeään asemaan. Onneksi eVarikolla on tarjota mielenkiintoisia koulutuksia, joista saa paljon apua omaan työhön.

Omissa vastuukouluissani olen neuvonut opettajia esimerkiksi blogien tekemisessä ja esitystekniikan (mm. älytaulujen) hyödyntämisessä. Oppilaiden kanssa syksyn hitti on ollut PowerPoint. Mielenkiintoisia keskusteluja olemme käyneet myös sosiaalisesta mediasta, tietoturvasta ja tekijänoikeuksista. Näistä asioista tulee monelle yllättäviäkin asioita esille, varsinkin ikärajat puhuttavat kovasti.

Parhaita hetkiä on, kun menee uudestaan jollekin koululle, ja oppilaat tunnistavat ja tulevat moikkaamaan. Innostunutta työntekoa on kiva seurata ja spontaani palaute tunnista lämmittää aina. Viimeksikin tunnin lopussa eräs neljäsluokkalainen poika tuli halaamaan kiitokseksi. Voisiko parempaa palautetta saadakaan!

Marianne

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *